Vakantie


Tip van de Makelaar! Hoe maakt u uw woning klaar voor als u op vakantie gaat?


De vakantieperiode is aangebroken en dat betekent dat velen van ons eropuit trekken om te genieten van welverdiende rust en ontspanning. Maar voordat u de deur achter u dichttrekt en richting uw vakantiebestemming vertrekt, is het belangrijk om uw woning goed voor te bereiden. Veluwse Makelaars heeft een aantal tips voor u verzameld om uw huis veilig en in optimale staat achter te laten, zodat u met een gerust hart kunt genieten van uw vakantie.

1. Beveilig uw woning
Een van de belangrijkste zaken om te regelen voordat u op vakantie gaat, is de beveiliging van uw woning. Inbrekers zijn helaas vaak actief tijdens de vakantieperiode. Enkele stappen om uw huis veiliger te maken:
- Verlichting: Installeer timers op uw verlichting om de indruk te wekken dat er iemand thuis is. Wissel de tijden waarop de lichten aangaan af voor een natuurlijk effect.
- Alarminstallatie: Zorg dat uw alarmsysteem goed werkt en ingeschakeld is. Informeer uw alarmcentrale over uw afwezigheid.
- Sloten: Controleer of alle deuren en ramen goed afgesloten zijn. Vergeet niet eventuele bijgebouwen zoals schuren of garages.

2. Vraag buren om hulp
Een goede buur is beter dan een verre vriend, zeker als u op vakantie bent. Vraag een vertrouwde buur om een oogje in het zeil te houden en bijvoorbeeld de post op te halen. Dit voorkomt een overvolle brievenbus, wat een duidelijk signaal kan zijn dat er niemand thuis is.

3. Verzorg uw tuin
Een verwaarloosde tuin kan eveneens een signaal zijn dat u niet thuis bent. Vraag een vriend, familielid of buur om uw planten water te geven en eventueel het gras te maaien. Zo blijft uw huis er bewoond en verzorgd uitzien.

4. Elektronica en water
Voorkom onnodige risico’s door elektrische apparaten uit te schakelen. Haal stekkers uit het stopcontact van apparaten zoals tv’s, computers en keukenapparatuur om brandgevaar en stroompieken te voorkomen. Draai ook de hoofdkraan van het water dicht om eventuele lekkages te voorkomen.

5. Installeer slimme apparaten
Overweeg de installatie van slimme apparaten die u op afstand kunt bedienen. Denk hierbij aan slimme thermostaten, lampen en beveiligingscamera’s. Deze kunnen niet alleen bijdragen aan de beveiliging van uw woning, maar ook aan energiezuinigheid.

6. Zorg voor huisdieren
Als u huisdieren heeft, zorg dan dat ze goed verzorgd worden tijdens uw afwezigheid. Regel een oppas of breng ze onder bij een dierenpension. Dit geeft u niet alleen rust, maar zorgt er ook voor dat uw huisdieren de aandacht en zorg krijgen die ze verdienen.

7. Informeer uw bank en verzekeraar
Laat uw bank en verzekeraar weten dat u op vakantie gaat. In geval van een noodgeval kan dit helpen bij een snellere afhandeling van eventuele problemen. Bovendien kan uw verzekeraar u advies geven over specifieke maatregelen die u kunt nemen om uw woning beter te beveiligen.

Door deze tips op te volgen, kunt u met een gerust hart op vakantie gaan, wetende dat uw huis goed beschermd en verzorgd achterblijft. Heeft u nog vragen of behoefte aan meer advies over woningbeveiliging of andere vastgoedgerelateerde zaken? Neem dan gerust contact op met Veluwse Makelaars. Wij staan altijd klaar om u te helpen!

Geniet van uw vakantie!

Het team van Veluwse Makelaars

Waarom kiezen voor Veluwse Makelaars?
Uitstekend beoordeeld
Vastgoedpro Makelaar met ervaring Gratis zoekopdrachten Groot netwerk
De juiste informatie
Lokale kennis Uitstekende juridische ondersteuning Groot netwerk van notarissen
Deskundige makelaars
Compleet aanbod van woningen en recreatiewoningen Vastgoedpro gecertificeerd Financieel advies
Vraag vrijblijvend een gesprek aan

Wilt u voor uw vakantie nog weten wat uw woning waard is?

Vraag hier uw vrijblijvende waardebepaling aan!

Gratis waardebepaling